Cele mai bune pijamale pentru copii în funcție de vârstă

Pijamale Copii
 • Cele mai bune pijamale pentru copii în funcție de vârstă

  Pijamalele pentru copii sunt atât unul dintre cele mai simple articole de cumpărat, cât și unul dintre cele mai dificile alegeri de făcut. Simplu deoarece nu trebuie să te gândești să arate bine în public. Atâta timp cât copilul tău se simte confortabil, este OK să poarte tricouri și pantaloni de pijama care nu se potrivesc sau să doarmă într-o ținută cu unicorni, super eroi sau buline.

  Pe de cealaltă parte, timpul până când pijamalele le rămân mici copiilor transformă decizia de a cumpăra pijamale care să își merite banii, într-una rezonabilă. Îți dorești să cumperi pijamale care să fie un pic mai mari pentru a putea fi purtate mai mult timp, dar nu le poți cumpăra prea mari. Pijamalele prea largi pot fi inconfortabile și sunt, de fapt, un pericol pentru siguranță atât în ceea ce privește mișcarea limitată a copilului, cât și apariția unui incendiu.

  Dar pijamalele pentru copii nu au de ce să fie ieftine, chiar dacă vor rămâne mici într-un timp scurt. Cei mai mulți copii de până la 7 ani își petrec 10 sau chiar 12 ore din zi dormind, așadar poartă pijamalele la fel de mult sau chiar mai mult decât alte haine. Cu cât sunt mai confortabile acele pijamale, cu atât vor fi mai productive acele ore de somn din pătuț.

  Când încerci să îți dai seama care sunt cele mai bune pijamale pentru copilul tău, gândește-te de ce are nevoie în funcție de vârstă. Pentru bebeluși, ai nevoie de pijamale care se deschid și se închid ușor, pentru a le putea schimba scutecul de câte ori este nevoie. Copilașii care încep să meargă vor avea nevoie de pijamale fără partea care acoperă și talpa, pentru a le putea da șosete care să le ofere mai multă stabilitate la primii pași. Pe măsură ce copiii cresc și se pot îmbrăca singuri, e timpul să treacă de la pijamale dintr-o singură piesă la pijamale pentru copii alcătuite din tricou/bluză și pantaloni.

  Apoi, gândește-te la materiale. Pijamalele din bumbac organic costă mai mult decât cele din poliester, dar sunt recomandate pentru pielea sensibilă a celor mici. Iar cu îngrijirea adecvată, acestea vor și rezista mai mult. În timp ce unii părinți extra grijulii cumpără pijamale rezistente la flacără, cei mai mulți sunt împăcați cu ideea de a cumăra pijamale pentru copii destul de potrivite încât să nu creeze un spațiu prea mare de aer între material și pielea copilului, diminuând, astfel, pericolul evacuării în timpul unui eveniment nefericit (și puțin probabil) precum un incendiu.

  În final, odată ce ai ales funcția, mărimea și stilul, e timpul să alegi culorile și/sau imprimeul. Problema aici nu va fi lipsa acestora, ci gama largă din care vei avea de ales. Multă baftă cu asta!

  Iată care sunt cele mai bune pijamale pentru copii, în funcție de vârstă:

  Pijamale pentru nou-născuți

  Bebelușii nou-născuți cresc atât de repede, încât multe dintre acele hăinuțe pe care le-ai primit cadou vor fi returnate sau oferite din nou cadou cu tot cu etichete. Mai mult, unor copii nici nu le sunt bune niciodată hainele pentru nou-născuți. Așadar, pijamalele pentru copii atât de micuți nu sunt articole pe care să cheltuiești prea mulți bani. Dar, în același timp, în această perioadă, pielea bebelușului este cea mai delicată și mai sensibilă, așadar trebuie să acorzi atenție materialelor. Orientează-te către pijamale din bumbac 100%, fine, plăcute la atingere, călduroase și care se închid cu capse în partea de jos, pentru o schimbare cât mai rapidă a scutecului în miezul nopții.

  Pijamale pentru sugari

  Odată ce copilașul tău trece de stadiul de nou-născut, acesta începe să crească și să se schimbe rapid. Va începe să se întoarcă de pe o parte pe alta, să se ridice singur în piciorușe, să meargă de-a bușilea și, în final, să meargă. Așadar, are nevoie de o pijama flexibilă și rezistentă, care să îi permită să se desfășoare cu ușurință și care îi va asigura confort în timpul somnului. Interiorul acestor pijamale pentru copii este, de obicei, moale și catifelat la atingere. De asemenea, acestea se găsesc într-o multitudine de mărimi, de modele, de culori și de imprimeuri hazlii.

  Pijamale pentru copii între 12 luni și 36 de luni

  Multe lucruri uimitoare se întâmplă în lunile de după prima aniversare. În acest timp, cei mai mulți copii se vor ridica și vor începe să meargă. Așadar, au nevoie de pijamale din două piese, cu pantaloni cu o bandă largă de elastic, care să stea bine pe ei, dar să le și asigure confort în timp ce sunt mai activi ca niciodată. De asemenea, astfel de pantaloni sunt ușor de dat jos, atunci când cel mic are nevoie să folosească olița. Pentru această categorie de vârstă, există atât modele separate pentru fetițe și băieței, cât și o multitudine de modele și imprimeuri unisex.

  Pijamale pentru preșcolari

  Pijamalele pentru copii preșcolari încep să fi mai scumpe ca până acum, dar acest lucru este absolut normal. Cele de calitate sunt fine și făcute să reziste spălare după spălare, purtare după purtare.

  Pijamale pentru copii mai mari

  Chiar dacă poate fi greu de acceptat, copiii cresc repede. Nu uita că este esențial să îi lași să aleagă singuri ceea ce vor să poarte, pentru a-și forma personalitatea, dar și stilul de la o vârstă fragedă. Pentru copiii mai mari există o mare varietate de pijamale: multe modele, culori și imprimeuri, pijamale lungi sau scurte și tot felul de prețuri.

  Cumpărăturile de pijamale pentru copii sunt plăcute și distractive, mai ales dacă o faci împreună cu cel mic, iar acum că ai parcurs acest mini ghid, vei ști la ce să fii atent data viitoare când veți fi în căutare de hăinuțe pentru somn.

159,00 lei
175,00 lei
154,00 lei
128,00 lei
131,00 lei
135,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *