Un ghid al hăinuțelor de bebeluși de care ai nevoie
Cumpărăturile pentru nou-născuți sunt distractive și plăcute, mai ales atunci când vrei să îți umpli coșul cu toate acele hăinuțe de bebeluși adorabile și micuțe din vitrinele magazinelor. Dar poate deveni destul de dificil să te stăpânești și să cumperi doar ceea ce ai, cu adevărat, nevoie. Tocmai din acest motiv, aspectul cumpărăturilor pentru cei mici reprezintă una dintre cele mai mari griji pentru părinți. Un plan bine pus la punct este absolut necesar pentru întâmpinarea pe lume a bebelușilor.Cum fac majoritatea oamenilor cumpărături pentru nou-născuți?
Ei bine, cumpărăturile pentru cei mici au loc chiar în timpul sarcinii. Faptul că sexul copilului nu reprezintă un obstacol în a cumpăra hăinuțe pentru bebeluși, merge de minune cu distracția cumpărăturilor de la raionul „unisex”. Iar cei care se află în stadii avansate ale sarcinii și care își doresc să facă shopping în ultimul minut, preferă metoda online, direct din confortul locuinței lor. Este de înțeles, nu-i așa? Un dulap plin cu hăinuțe nu înseamnă altceva decât pregătiri bine făcute, la momentul potrivit.
Pont: Desigur că e frumos să ai întotdeauna haine noi pentru cel mic, dar e bine să iei în calcul faptul că un bebeluș crește repede, iar hăinuțele se pot murdări imediat. Așadar, nu spune niciodată Nu refolosirii unor articole de la rude sau prieteni și, de asemenea, alege să donezi, la rândul tău, ceea ce nu mai este folositor pentru tine și pentru micuț.
Iată câteva aspecte de care să ții cont în alegerea hăinuțelor pentru bebeluși și primele luni de viață ale acestora:
În primul rând, trebuie să iei în calcul faptul că un bebeluș are pielea fină și sensibilă, iar un material prea aspru sau dur îi va cauza mâncărimi, arsuri și disconfort. Așa că, în ceea ce privește hăinuțele de zi cu zi, este recomandat să alegi piese din materiale fine, plăcute la atingere, confortabile și rezistente. Acestea pot fi, într-adevăr, mai scumpe decât hainele realizate nu la fel de bine, dar sunt mai sigure pentru micuțul tău. În plus, cu cât sunt mai rezistente, cu atât mai puține haine va trebui să cumperi. Alege întotdeauna mărimi ușor mai mari la hăinuțele pentru bebeluși, deoarece se știe că aceștia cresc foarte repede.
Ținutele formate dintr-o singură piesă sunt convenabile atât pentru tine, cât și pentru cel mic. Odată îmbrăcat, nu mai trebuie să te chinui cu ajustări ale ținutei. Pentru mai mult confort, orientează-te spre salopete care se închid cu capse în partea de jos sau pe interiorul piciorușelor. Acestea sunt ideale mai ales pentru bebelușii care încep să meargă de-a bușilea. Capsele ar trebui să se închidă bine și să țină, dar și să asigure o deschidere ușoară, atunci când e timpul pentru o schimbare de scutec.
De asemenea, tricourile din bumbac și bluzițele pe gât cu capse permit îmbrăcarea ușoară a celui mic, iar tricourile de corp alcătuiesc un extra strat de căldură pentru nou-născut. Alege hăinuțe pentru bebeluși din materiale elastice, care să le asigure confort burticilor acestora.
Cardiganele, puloverele și hanoracele ce se închid cu nasturi sau cu fermoar devin din ce în ce mai populare, deoarece sunt foarte ușor de îmbrăcat. Mai mult, celor mici nu le place să își tot ia pe cap anumite haine, așadar alege mărimi mai mari, care să îi ofere bebelușului confort.
Cea mai bună metodă prin care poți să îl protejezi pe micuț de frig, este să îl faci să poarte lână, mai exact geci de lână. Există foarte multe stiluri și modele, pentru toate vârstele, iar cele mai multe dintre ele au și glugă pentru a proteja capul și urechile de vântul rece.
Din fericire, există multă diversitate în ceea ce privește hăinuțele pentru bebeluși, astfel ca tu să poți face cumpărături și în funcție de anotimp.
Vara, vei avea nevoie de o pălărie cu boruri largi pentru a-l proteja pe cel mic de razele soarelui, iar iarna vei avea nevoie de o căciuliță, care să acopere bine urechile de frig. Unele accesorii pentru cap se leagă sub bărbie pentru a sta fixate pe capul bebelușului. Să nu uităm, micuțul nou-născut are nevoie și de mănuși pentru prima lui bătaie cu zăpadă.
Vei mai avea nevoie de șosete de interior, dar și de botoșei ce se pot lega strâns pe picior pentru afară. De obicei, bebelușii încep să poarte pantofi abia după vârsta de un an. Unii pediatrii recomandă ca părinții să aștepte până când cel mic merge bine, deoarece pantofii pot afecta dezvoltarea locomotorie a copiilor. De asemenea, pantofii ar trebui cumpărați de la un magazin specializat pentru a putea primi sfaturi în legătură cu perechea potrivită. Până când bebelușul merge bine, încalță-l cu șosete și botoșei confortabili și antiderapanți.
Ce trebuie să mai știi înainte să mergi la cumpărături de hăinuțe pentru bebeluși?
- Haine ușor de schimbat, fără prea multe capse, fermoare și nu prea multe straturi de haine – toate acestea te vor asigura că cel mic se bucură de confort.
- Chiar dacă preferi scutecele de unică folosință, ia-le în considerare și pe cele din 100% bumbac, deoarece sunt utile și plăcute pentru pielea bebelușului tău.
- Că tot veni vorba despre pielea delicată a nou-născutului, spală întotdeauna hăinuțele înainte de prima purtare. Prin spălare, te vei asigura că sunt îndepărtate reziduurile de vopsele, chimicale și altele.
- Cumpărând mărimi mai mari la hăinuțele de bebeluși, te vei asigura că cel mic le poartă pentru mai mult timp.Toate acestea fiind spuse, nu în ultimul rând, este recomandat ca mămicile însărcinate să nu facă efort prea mare. Așadar, deoarece există atâtea magazine cu hăinuțe pentru bebeluși, pe internet, evită statul la cozi interminabile și profită de shopping-ul online. Poți cumpăra tot ce ai nevoie fără a ieși din casă.