Când sunt hainele de bebeluși prea mici?

haine bebelusi

Când sunt hainele de bebeluși prea mici?

Este o bucurie să privești copiii crescând și descoperind lumea din jurul lor. Și ce mai cresc încă! Micuțul tău devine mai mare pe zi ce trece și, de aceea, hainele de bebeluși rămân întotdeauna mici prea repede. Poate oare să mai îmbrace o dată acea ținută preferată? Estimarea mărimilor poate fi dificilă. Cum ar trebui să se potrivească hainele pentru copii? Iată un scurt ghid pentru găsirea hainelor de bebeluși potrivite și pentru a afla când hainele lor sunt prea mici ca să mai fie purtate.

 

Mărimile hainelor de bebeluși explicate

În cea mai mare parte, dimensiunile hainelor de bebeluși se împart în trei grupe: nou-născuți, bebeluși și copii mici. Aceste grupuri sunt determinate de vârsta bebelușului. Un bebeluș este considerat un nou-născut atunci când are între 0-6 luni, bebelușii mai mari sunt considerați între 6 și 12 luni, iar copiii mici au peste 12 luni.

Când cumperi haine de bebeluși, vei vedea adesea că dimensiunile hainelor se referă mai mult la vârsta bebelușului în luni decât la o „mărime”. Ceea ce uneori poate fi foarte derutant.

 

Cum funcționează cu adevărat dimensiunile și mărimile?

Dimensiunile hainelor de bebeluși se bazează în mare măsură pe greutatea și lungimea lor. De obicei, noii părinți cunosc lungimea bebelușului imediat după naștere, dar nu este realist să îți măsori încontinuu bebelușul de fiecare dată când decizi să mergi la cumpărături de haine de bebeluși.

O altă modalitate excelentă de a-ți da seama de dimensiunile hainelor de bebeluși este să folosești vârsta lor ca factor determinant. Această metodă este mult mai puțin precisă, deoarece un bebeluș poate crește în ritmuri diferite de ceea ce este proiectat pentru dimensiunile lui.

Mai jos avem pentru tine un tabel cu dimensiuni în funcție de greutatea și lungimea bebelușului tău.

 

Vârstă

Greutate

Înălțime

Nou-născuți

3.175 kg

48.26 cm

0 – 3 luni

3.17 – 5.44 kg

48.26 – 58.43 cm

3 – 6 luni

5.44 – 7.26 kg

53.43 – 68.58 cm

6 – 9 luni

7.26 – 9.07 kg

63.5 – 68.58 cm

6 – 12 luni

7.71 – 9.98 kg

68.58 – 73.66 cm

12 – 18 luni

9.98 – 12.25 kg

73.66 – 81.28 cm

24 luni/2 ani

12.7 – 14.5 kg

81.3 – 86.4 cm

3 ani

14.5 – 15.9 kg

86.4 – 96.5 cm

4 ani

15.9 – 17.7 kg

96.5 – 101.6 cm

 

Cum să îți dai seama dacă hainele de bebeluși sunt prea mici

Când hainele de bebeluși sunt prea mici, acestea poate provoca erupții cutanate, iritații și chiar probleme digestive. Toate acestea îl fac pe copilul tău să fie agitat, nefericit. Ceea ce înseamnă părinți obosiți, nefericiți! Așadar, hainele bebelușului tău sunt prea mici dacă:

  • Capsele se deschid singure
  • După ce îi dai jos pantalonii bebelușului tău, există o linie în care elasticul sau nasturii au iritat pielea
  • Cămășile se rostogolesc peste burtică
  • Când îmbracă mânecile, acestea întrerup circulația
  • Bebelușul tău plânge când îmbracă aceste haine (bineînțeles că acest lucru nu este general valabil – dar dacă este consecvent, atunci poate ar trebui să verifici dimensiunile)

 

Dacă ai răspuns „da” la oricare dintre punctele de mai sus, este timpul să scoți din dulap acele haine de bebeluși la care ții atât de mult! Pune-le la bun uz: donează-le, dă-le prietenilor sau membrilor familiei care așteaptă sau păstrează-le dacă intenționezi să îți mai mărești familia.

 

Găsirea dimensiunii potrivite pentru bebelușul tău

Chiar dacă descoperi care sunt dimensiunile exacte ale bebelușului tău, este foarte probabil ca și acestea să îi rămână mici săptămână de săptămână. Nou-născuții, în special în primele câteva săptămâni de viață, cresc extrem de repede. De aceea, descoperă Salopetă Bebe Giraffe și multe alte modele de pe site-ul nostru, cu porțiuni de material îndoite atât la mânuțe, cât și la piciorușe. Astfel, articolele îi vor fi bune cât mai mult timp copilului tău.

Având în vedere acest lucru, este recomandat să cumperi haine de bebeluși cu o dimensiune sau două mai mari decât dimensiunea reală a celui mic.

Tip: În aceste stadii incipiente ale vieții, se recomandă să ai câteva pijamale suplimentare de diferite dimensiuni.

De asemenea, este recomandat ca în această etapă să ai la îndemână 10-15 body-uri și 5-6 salopete de fiecare dimensiune. Concluzionând, nu există o metodă absolută de cumpărare a hainelor pentru un bebeluș. Regulile generale sunt acelea de a folosi greutatea bebelușului ca modalitate de a determina dimensiunile și de a cumpăra un articol în mai multe mărimi.

Ori de câte ori trebuie să schimbi garderoba bebelușului tău, indiferent dacă dorești să adaugi noi mărimi sau stiluri, accesează nannie.ro. Cumpără din magazinul nostru online haine de bebeluși de cea mai bună calitate, disponibile în zeci de modele pentru toate gusturile clienților noștri.

Produsele noastre sunt pe cât de confortabile, pe atât de bine realizate și de drăgălașe!

144,00 lei
159,00 lei
175,00 lei
154,00 lei
131,00 lei
128,00 lei
-50%
Stoc epuizat
155,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți navigarea.