Ținând pasul cu evoluția hainelor pentru copii

Ținând pasul cu evoluția hainelor pentru copii

Având în vedere faptul că există haine la modă disponibile atât pentru bărbați, cât și pentru femei, atunci de ce ar rămâne hainele pentru copii în urmă? Viața trebuie savurată și, cu siguranță, este prea scurtă pentru a-l îmbrăca pe cel mic în haine plictisitoare și neinteresante. În secolul al XVIII-lea, îmbrăcămintea pentru copii a suferit o evoluție treptată de la haine inconfortabile ca cele purtate de adulți la haine concepute special pentru ei.

În prezent, copiii au aceleași opțiuni de îmbrăcăminte precum cele ale adulților și chiar multe altele. Sunt mult mai conștienți decât generațiile anterioare și le place să ia singuri deciziile de a cumpăra ceva sau nu.

Părinților de astăzi le place să-și păstreze copiii stilați. Brand-urile de haine pentru copii au realizat rapid acest lucru și folosesc conceptul pentru a crea situații de tip win-win. Copiii au acces din ce în ce mai extins la vizualuri și informații datorită platformelor de social media. Asta îi face să aibă gusturi mai îndrăznețe, mai clar conturate, dar care le pot da bătăi de cap părinților.

Până în vremurile moderne, hainele pentru copii erau achiziționate din magazinele locale și din magazinele din cartier pe baza factorului de confort. Hainele de brand erau cumpărate doar de oamenii cu o situație financiară bună. Această tendință evoluează treptat către o piață în care hainele de brand ocupă cea mai înaltă poziție.

În funcție de utilitate, hainele pentru copii pot fi clasificate ca:

  • Practice
  • De lux (scumpe)

În funcție de vârstă, hainele pentru copii pot fi clasificate ca:

  • Sugari

În general, intervalele de mărime sunt în funcție de luni, cum ar fi, 3M, 6M, 9M, 12 M și 24 M. Hainele pentru sugari trebuie să fie călduroase, confortabile, moi, plăcute la atingere și ușor de curățat. De asemenea, acestea trebuie să poată evapora umezeala, deci trebuie să aibă o ventilație adecvată. Hainele trebuie să fie spațioase pentru scutece și să nu fie prea voluminoase. Bebelușilor nu le plac hainele trase pe cap – de aceea cel mai bine este să achiziționezi haine cu năsturei sau capse, cum este și acest Body Bebeluș cu Dantelă Alb.

  • Copii mici

Acest segment constă dintr-o mărime de haine pentru copii cu vârste cuprinse între aproximativ un an și trei ani. Culoarea este foarte importantă în această etapă; copiii sunt atrași de culorile puternice, în special ROȘU. De preferat, pantalonii ar trebui să aibă un elastic lejer în talie, exact ca și în cazul acestui Compleu Băieței Tricou și Pantaloni Dog Roșu.

Hainele pentru copii vor rezista mai mult dacă sunt consolidate în punctele cu cel mai mare risc de uzură. De exemplu, pantalonii pot fi întăriți cu patch-uri pentru genunchi, cămăși cu patch-uri pentru cot, cusătură dublă la picioare, buzunare, etc.

Indiferent de vârsta copilului, cel mai important aspect este, fără îndoială, ca hainele să fie confortabile și să aibă mărimea potrivită. Confortul poate fi verificat gândindu-ne la faptul că un copil ar trebui să poată să stea în picioare, să stea jos, să se aplece și să se întindă cu ușurință.

Detalii la care ar trebui să fii atent pentru a alege cele mai potrivite haine pentru copii:

Guler: suficient de lăsat în față pentru a nu crea disconfort și suficient de aproape în spate, astfel încât să nu alunece.

Umeri: mult spațiu pentru mișcarea liberă a brațelor.

Mâneci: mânecile spațioase vor permite mișcări nerestricționate și îmbrăcarea și dezbrăcarea cu ușurință.

Linia taliei: elastic lejer pentru ca burtica celui mic să fie cât mai confortabilă. Un elastic reglabil sună și mai bine!

Elastic: ar trebui să ajute hainele pentru copii să se adapteze la creștere și să nu fie niciodată prea strâns, pentru a evita erupțiile cutanate sau alte urme de roșeață pe piele.

Lungime: cămășile ar trebui să fie suficient de lungi pentru a putea fi introduse în pantaloni și a nu se deranja la mișcările copiilor. De asemenea, pantalonii nu ar trebui să fie atât de lungi încât copilul să fie în pericol de împiedicare sau cădere., dar nici prea scurți. Ar fi perfect ca tivul să fie lăsat puțin mai lung pentru ca pantalonii să poată fi modificați când copilul mai crește.

Concluzii

Hainele pentru copii se găsesc, acum, în tot mai multe variante de stiluri, culori, imprimeuri și modele, pentru ca cei mici să își poată găsi exact produsele prin care își pot exprima personalitatea. Ar trebui să îl lași pe cel mic să aleagă cu ce vrea să se îmbrace de la o vârstă fragedă, deoarece așa îl vei ajuta în conturarea stilului, dar și a unor gusturi clare. Mergeți la cumpărături împreună sau aruncați-vă ochii pe site-urile din ce în ce mai numeroase pe care internetul le are de oferit și descoperiți împreună ceea ce i se potrivește copilului tău, dar și ceea ce nu i se potrivește. Discută cu el, fă-l să înțeleagă și susține-l în alegerile pe care le face. Până la urmă, hainele au devenit un aspect foarte important, după care, vrând nevrând, lumea te percepe într-un anumit mod. Hainele au scopul de a ne face să ne simțim mai încrezători în forțele proprii, așadar nici hainele pentru copii nu ar trebui să fie alese la voia întâmplării.

144,00 lei
159,00 lei
175,00 lei
154,00 lei
131,00 lei
128,00 lei
-50%
Stoc epuizat
155,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți navigarea.