Cum ar trebui să îmbraci copilul la plajă

Pentru o experienţă cât mai plăcută, distractivă, confortabilă, dar şi sigură la plajă, îmbrăcămintea celor mici trebuie să fie întotdeauna una corespunzătoare. Astfel, dacă te întrebi cum ar trebui să îmbraci copilul pentru o zi la plajă, iată câteva dintre sfaturile şi recomandările noastre.

Optează pentru costume de baie cu protecţie UV – Alege un costum de baie cu protecţie UV adăugată pentru a-l proteja pe cel mic de razele nocive ale soarelui şi pentru a minimiza astfel riscurile expunerii la temperaturile caniculare. De asemenea, dincolo de funcţionalitatea ridicată, asigură-te că modelul ales este confortabil pentru copilul tău şi este confecţionat din cele mai bune materiale, cum ar fi bumbacul organic. Cu siguranţă cel mic se va bălăci toată ziua şi se va juca în nisip, iar pentru aceasta are nevoie de un costum de baie care să-i permită să se distreze în voie şi să nu-i limiteze libertatea de mişcare.

Asigură-te că ai la îndemână şi câteva hăinuţe suplimentare – Pe lângă costumul de baie, pentru a menţine confortul micuţului tău pe tot parcursul zilei, dar şi pentru a fi bine pregătit pentru posibilele schimbări de temperatură, este recomandat să ai la îndemână şi câteva hăinuţe suplimentare, cum ar fi tricouri, pantaloni scurţi, body-uri cu mânecă scurtă, salopete sau rochiţe. De asemenea, include în bagaj şi câteva prosoape, întrucât acestea te vor ajuta să-l usuci pe cel mic atunci când iese din mare sau din piscină.

Evită culorile închise – La plajă, copilul trebuie să fie îmbrăcat în haine deschise la culoare, care resping radiaţiile soarelui. Evită deci culorile închise, întrucât acestea nu fac decât să absoarbă lumina şi să emită căldură, favorizând astfel supraîncălzirea.

Nu uita de accesorii – Protejează capul şi ochii celui mic de razele puternice ale soarelui cu o pălărie/şapcă din materiale respirabile şi cu o pereche de ochelari de soare cu protecţie UV. Aceste accesorii sunt indispensabile atunci când vine vorba de protecţia adecvată împotriva razelor solare, iar faptul că sunt mereu la modă şi adaugă un plus de stil oricărei ţinute de plajă le transformă într-un must have esenţial atât în cazul fetiţelor, cât şi în cazul băieţeilor.

Totodată, nu uita de crema de protecţie solară – Siguranţa trebuie să fie o prioritate atunci când îl pregăteşti pe cel mic pentru o zi la plajă, iar pentru o experienţă cât mai plăcută şi sigură, crema cu factor de protecţie ridicat este o reală necesitate.

Alege încălţămintea adecvată – Pentru a oferi protecţie sporită picioruşelor copilului tău în timp ce se plimbă sau se joacă pe nisip, completează ţinuta acestuia cu o pereche de sandale sau papuci de plajă. Alături de îmbrăcăminte, încălţămintea confortabilă şi rezistentă la apă este la fel de importantă pentru o experienţă reuşită la plajă din toate punctele de vedere.

Ai grijă ca materialele să fie confortabile şi respirabile – Transpiraţia trebuie evitată cât mai mult, întrucât poate agresa pielea sensibilă a celor mici, provocând disconfort, alergii, iritaţii sau eczeme. Prin urmare, atunci când alegi hăinuţe şi accesorii pentru copii, asigură-te că acestea sunt realizate din materiale naturale, care reglează temperatura corpului, permit aerului să circule şi lasă pielea să respire. Tu cum îţi îmbraci copilul la plajă pentru a-i oferi o experienţă cât mai plăcută şi în maximă siguranţă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *